Jesus Christ music

Muzyka, która wlewa światło w serce


DISCIPLE





Disciple POWSTAŁ W 1992 ROKU. ZESPÓŁ ZAŁÓŻYLI KOLEDZY ZE SZKOŁY ŚREDNIEJ - Kevin Young, Brad Noah, Adrian DiTommasi I Tim Barrett. ZESPÓŁ ZAGRAŁ PIERWSZY KONCERT W MAJU 1993 ROKU W Topside Church of God W Louisville I NAGRAŁ SWOJE PIERWSZE DEMO. W 1993 ROKU ZESPÓŁ WYDAŁ PIERWSZY ALBUM -Trail of Tears - MATERIAŁ UKAZAŁ SIĘ NA KASECIE. KOLEJNY MATERIAŁ - Lake of Fire DOCZEKAŁ SIĘ TEŻ TYLKO KASTOWEGO, NIEZALEŻNEGO WYDANIA. W 1995 Disciple WYDAŁ What Was I Thinking POD SZYLDEM WŁASNEJ WYTWÓRNI Slain Records. DZISAJ ZESPÓŁ TRAKTUJE TĘ PŁYTĘ JAKO PIERWSZY OFOCJALNY ALBUM. W 1997 Disciple PODPISAŁ KONTRAKT Z Warner Resound Records. KOLEJNA PŁYTA This Might Sting a Little WYDANA PRZEZ Rugged Records ODNIOSŁA OGROMNY SUKCES W "ŚWIECIE CHRZEŚCIJAŃSKIEGO ROCKA" I BYŁA BARDZO CZĘSTO GRANA PRZEZ CHRZEŚCIJAŃSKIE STACJE RADIOWE W USA. WAŻNYM WYDAŻENIEM STAŁ SIĘ ALBUM POD TYTUŁEM Disciple WYDANY PRZEZ INO Records. z TEJ PŁYTY POCHODZĄ "The Wait Is Over", "Into Black" I "Rise Up", TA PŁYTA I KOLEJNE Z RESZTĄ CIESZYŁA SIĘ OGROMNĄ POPULARNOŚCIA W CHRZEŚCIJAŃSKICH MEDIACH. W ROKU 2008 ZESPÓŁ WYDAŁ Southern Hospitality. PŁYTA OTRZYMAŁA NOMINACJĘ Dove Award W KATEGORII "ROCKOWY ALBUM ROKU". ZESPÓŁ ZACZĄŁ INTENSYWNIE KONCERTOWAĆ W RAMACH Born Again Experience tour. GRALI TEŻ WSPÓŁNIE Z GRUPĄ Skillet. W 2014 ROKU muzycy Zebrali SAMODZIELNIE FUNDUSZE DZIĘKI KTÓRYM NaGrali ALBUM Attack, KTÓRY ZOSTAŁ WYDANY NA CAŁYM ŚWIECIE. nOWY MATERIAŁ UGRUNTOWAŁ OBECNY SKŁAD ZESPOŁU, OKREŚLANY PRZEZ JEGO CZŁONKÓW JAKO "Disciple 3.0".


Członkowie zespołu: 

Kevin Young – vocals, bass guitar 
Andrew Stanton- lead guitar 
Josiah Prince – rhythm guitar
Joey West – drums


MUZYK "KONCERTOWY"

Josh Kincheloe – bass guitar


POPRZEDNI CZŁONKOWIE 


Adrian DiTommasi - bass guitar (1992-1993)
Brad Noah – lead and rhythm guitar (1992–2008)
Joey Fife – bass guitar (2003–2008)
Tim Barrett - drums (1992–2010)
Andrew Welch – lead guitar (2008–2012)
Israel Beachy – bass guitar (2008–2012)
Micah Sannan – rhythm guitar (2008–2012)
Trent Reiff – drums (2010–2013)
Jason Wilkes – bass guitar (2012–2015)

Kristen May – lead vocals

Sameer Bhattacharya – lead guitar, backing vocals 

Jared Hartmann – rhythm guitar

Pat Seals – bass, backing vocals

James Culpepper – drums, percussion



Dyskografia: 


What Was I Thinking (1995)
This Might Sting a Little (1999)
By God (2001)
Back Again (2003)
Disciple (2004)
Scars Remain (2006)
Southern Hospitality (2008)
Horseshoes & Handgrenades (2010)
O God Save Us All (2012)
Attack (2014)




Video